• +36 62 310 020
 • b2b@pctrade.hu
 • 6728 Szeged, Back Bernát u. 2.
English

Társadalmi szerepvállalás

Hiszünk abban, hogy az ember egy szellemi-lelki-fizikai egység. A magánélet és a munka szoros kölcsönhatásban van egymással. A kiegyensúlyozott családi és magánélet előfeltétele a minőségi, a probléma helyett kihívást látó, és különösen a kreatív, hagyományos keretekből kilépő gondolkodást igénylő munkavégzésnek. Hosszútávon kizárólag a magánélet és a munka egyensúlya, azok egymásból való töltekezése hozhat elégedettséget az egyéni, és a jó munkahelyi légkör erősítése eredményezhet hatékony, magas színvonalú munkavégzést szervezeti szinten. Ennek felismerése és minden rendelkezésére álló eszközzel történő előmozdítása minden munkáltató elemi érdeke. Hasonló összefüggés felismerhető a felelős foglalkoztatás más - a képzések, a körülöttünk élőkkel és a környezetünkkel való összhang, a hátrányos csoportok segítésének fontossága, stb. - területein is.

A fenti felismerést követve társaságunk fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás kérdését, igyekszik – kisvállalati méretével összhangban – ebben élen járni. A PC Trade Systems Kft. az alábbi fő területeket jelölte meg a társadalmi szerepvállalás színteréül:

 • családbarát munkahely kialakítása
 • fiatal munkavállalók segítése, helyi oktatásban való részvétel
 • sport
 • környezetvédelem
 • beteg gyermekek segítése


Informatikai vállalkozásként munkavállalóink közel 80 %-a férfiakból áll, illetve az is iparági sajátosság, hogy munkatársaink nagy része fiatal (40 év alatti). Családbarát programunk fókuszában ezért az apa áll, programunk címe is ezt tükrözi: "Apa, most te jössz! - Férfi munkavállalók szülői szerepeinek erősítését célzó komplex program”, de természetesen a program kereteiben megvalósuló intézkedéseknek a női munkavállalóink is haszonélvezői. A kidolgozott koncepció 2016-ban érdemes volt arra, hogy általa elnyerjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott „Családbarát Munkahely” címet illetve az Országos Foglalkoztatási Alap „Felelős Foglalkoztató” díját.

A PC Trade Systems Kft. kiemelten fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű és minőségú informatikai tudás regionális felhalmozását, megteremtését, ezért kifejezetten keresi a mindezt elősegítő szakmai együttműködési lehetőségeket a helyi oktatási intézményékkel. Ennek egyik példája a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével megvalósuló gyakornoki programunk, amely lényege, hogy az egyetem hallgatói számára lehetőséget biztosítunk a kötelező szakmai gyakorlatuk vállaltunknál történő teljesítésére, segítünk szakdolgozati témájuk kiválasztásában és folyamatos szakmai támogatást, konzultációt biztosítunk a dolgozat elkészítése során. A gyakornoki programunkban résztvevő hallgatók - nyilván teljesítményüktől függően - tanulmányaik befejezését követően állásajánlatot kapnak társaságunktól. A gyakornoki program keretében jelenleg is több fiatal munkavállalót alkalmazunk szoftverfejlesztő és rendszerüzemeltető munkakörben.


Másik kiemelendő együttműködés a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség, Orosháza Város Önkormányzata, a Kodolányi János Főiskola, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a PC Trade Kft. által létrehozott konzorcium által megvalósítandó Dél-Békés Calendula Terv. Az együttműködő felek célja a hazai informatikaképzés problémáinak leküzdése innovatív eszközökkel, az IT-szektor megerősítése, új IT vállalkozások betelepülésének elősegítése Dél-Békésbe, valamint megfelelő létszámú szakemberek biztosítása, olyan képzést és tudást nyújtva számukra, amellyel az elhelyezkedés után azonnal értékes tagjai lehetnek a foglalkoztató cégeknek.
Az együttműködés olyan, Magyarországon egyedülálló új típusú informatikai képzés biztosítására irányul, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan, hatékonyan, korszerű tudással rendelkező, e térségben elhelyezkedni tudó informatikusok lépjenek a munkaerőpiacra. A program a szak elvégzését követően munkahelyet is biztosít a szektorban működő cégekkel történő megállapodások által. A társaságunk - mint az informatikai piac gazdasági szereplője - az együttműködés keretében részt vesz a korszerű, naprakész tananyag kidolgozásában, oktatásában, és garantált munkahelyet biztosít a jól teljesítők részére.


A fenti programok mellett munkatársainkat a maguk szakterületén folyamatosan képezzük annak érdekében, hogy biztosítsuk számukra a folyamatos tanulás lehetőségét, és tudásuk, szakmai ismereteik naprakészen tartása által fenntartsuk vállalkozásunk reputációját is. Legutóbbi szakmai képzések a teljesség igénye nélkül:

 • Szakmai tréningek rendszermérnökök számára (Cisco, Vmware, Microsoft)
 • Gyártói sales tréningek értékesítőink számára (HP, Lenovo, Fujitsu)
 • Közbeszerzési referens képzések közbeszerzési munkatársaink számára

Társaságunk nagy hangsúlyt fektet a sport fontosságának elplántálására a munkavállalóink körében és lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni a helyi és regionális sportélet támogatásához. Saját belső futóprogrammal rendelkezünk, melynek keretén belül az ahhoz csatlakozó munkatársaink évről-évre újabb futócélok eléréséért küzdenek együtt, ezáltal megteremtve maguknak a mozgás örömét. Ezen kívül a PC Trade Systems Kft. számos sportegyesület támogatásán keresztül igyekszik növelni társadalmi beágyazottságát (társaságunk az SZKKSE PC Trade Szeged női kézilabda NB I/B névadó, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda NB I csapat silver fokozatú szponzora, továbbá a Makói Kézilabda Club, a Pusztaföldvári Labdarúgó Klub, az Orosházi Kyokushin Karate Egyesület támogatója).

Cégünk igyekszik ráirányítani a figyelmet számos megoldandó társadalmi problémára és hozzájárulni bizonyos hátrányos csoportok megsegítéséhez, évről évre ezért igyekszik alapítványokon keresztül anyagi támogatást is nyújtani ezen csoportoknak. Elsősorban a beteg gyermekek állnak társaságunk fókuszában, az alábbi szervezeteket támogatjuk a teljesség igénye nélkül:

 • Életmentő a beteg gyerekekért és a nagycsaládosokért alapítvány
 • Életesély alapítvány
 • Napfény a beteg gyermekekért alapítvány
77! / 0